Все про користь зеленої гречки

Гречана
каша дуже корисна крупа. Її їли ще до п’ятдесятих років. Зелена гречка –
це гречка без будь-яких теплових обробок. Вона встигає проростати навіть за
два дні, перебуваючи в тканини, попередньо змоченою. На відміну від звичайної
гречки, яку ми звикли бачити, і є, зелена гречка, яку не
обробляли, не втратила своїх корисних речовин. Зелена гречка має більш
м’який смак і як вже згадувалося вище, швидше проростає.

Де
можна її придбати? Зазвичай зелену гречку можна знайти у відділах з
дієтичними продуктами харчування. Цікавий той факт, що її можна вживати
не тільки в приготованому вигляді, але і в сиром. Якщо в неї додати води, вона
стане ще більш м’якою і приємною на смак. Калорійність її задоволена невисока
– всього лише 310 ккал у 100 грамах продукту.

Що
входить до складу? До складу зеленої гречки входять кислоти, білки,
різний вітаміни, йод, що дуже корисно і необхідно для здоров’я людини,
для відновлення та підняття імунітету, рекомендують її для схуднення
зв’язку з її низькою калорійністю, але при цьому високим вмістом корисних
речовин. Антиоксиданти є необхідними речовинами для організму людини,
саме вони і містяться у зеленій гречці. Великий вміст вуглеводів,
які містяться в зеленій гречці, також позитивно впливає на організм.
Звичайно ж, все має бути в міру.

Ніж
саме корисна зелена гречка? Вона має властивість загоєння виразок,
запобігання запорів. Гречка допомагає нормалізувати роботу внутрішніх
органів, зміцнює судини. Дуже важлива її функція – це стабілізація обміну
речовин. Клітковина допомагає швидкому переварюванню їжі.

Як
проростити гречку, щоб домогтися бажаного результату – збереження всіх
необхідних компонентів та речовин?

  1. Промивання. Заливши водою, чекаємо, доки спливе
    все сміття, потім усуваємо його.
  2. Пропускаємо через друшляк, щоб позбутися
    рідини. Але перед цим потрібно постелити на неї марлю.
  3. Накрити марлею, складеною в кілька разів і під
    струменем проточної води знову потрібно помити.
  4. Почекати поки вода стече, поставити друшляк з
    зеленій гречкою в марлі на вісім годин.
  5. По закінченню часу, слід змочити марлю
    знову і залишити на п’ять-шість годин.
  6. Витягуємо її з марлі знову промиваємо. Зберігати
    потрібно у прохолодному, захищеному від сонця місці, краще всього в холодильнику. Не
    рекомендується зберігати довше, ніж чотири дні.
  7. При бажанні виростити великі паростки, залишити
    можна її на добу, але не можна ні в якому разі забувати про промиванні. За 24 години
    близько 4 раз.

Як стало відомо, зелена
гречка – це дуже корисний і навіть безцінний продукт, рекомендований лікарями,
який варто було б включити в щоденний раціон. Якщо правильно її пророщувати,
вчасно промивати і доглядати за нею, то корисні речовини не зникнуть, а
навпаки, при пророщуванні, з’являться нові. Результат вживання цієї гречки
буде помітний після першого прийому їжі, а якщо вживати її регулярно, то
таким чином можна позбутися деяких хвороб і запобігти
виникнення, утворення і розвиток нових.