Загальні поради дієтологів для різних вікових груп

Не секрет, що левова частка здоров’я і довголіття цілком і повністю залежить від того, чим ми харчуємося. Причому дієтологи настійно рекомендують харчуватися відповідно до свого віку.



У дитинстві за нашим харчуванням строго стежить мама, дієтологи дитячого садка, а потім… А потім підлітки надані самі собі і починають харчуватися абияк. І ось тут-то і приховане зло: трохи не встежили за дитиною, а потім у нього починаються проблеми зі здоров’ям.

Згідно з останніми дослідженнями, в організмі 40 з 100 підлітків недостатня кількість заліза. Зростаючому організму необхідно м’ясо, для кращого засвоєння якого потрібен вітамін С. Крім того, для правильного формування скелета організм потребує достатньої кількості кальцію. А з жирами потрібно бути обережніше.

З настанням інститутській пори більшість молодих людей нехтують сніданками, перехоплюють на бігу те, що пропонують мережі швидкого харчування. Швидке харчування – це швидке насичення на короткий проміжок часу. А студенту необхідно інше – їжа з низьким рівнем глікемічного індексу. Адже така їжа дає насичення на тривалий час і повільніше витрачає енергетичні запаси.

До 30 років метаболізм людини стає більш повільним. Тепер організму потрібні зовсім інші продукти, в меншій кількості і з більшою поживною цінністю.

Ближче до сорока в організмі починає підвищуватися рівень холестерину, а також зростає кров’яний тиск. Зараз необхідно поступово знижувати кількість жирів, споживаних з їжею. Дієтологи рекомендують вживати хоча б раз в тиждень жирну рибу, що важливо для нормальної роботи серця,

Коли не за горами 50 років, необхідно скорочувати добове споживання солі, до 60 слід урізноманітнити їжу м’ясом, а до 70 – раціон і зовсім треба переглянути, так як часто апетит істотно падає.