Запечена гарбуз рецепт з покроковими фото

Рецепт запеченої гарбуза в духовці. Прекрасне блюдо для обіду або перекушування між основними прийомами їжі. Калорійність порції (225 грам) — 137 ккал.

Інгредієнти:

Для приготування запеченої гарбуза нам знадобиться:

гарбуз (очищена від насіння) — 400 грам; очищені гарбузове насіння — 20 грам; лимонний сік — 2 ст. л.; соняшникова олія — 1 ст. л.; сіль, спеції.

Приготування:

Спочатку поріжте гарбуз на плоскі шматочки товщиною близько 1 см і покладіть їх у форму для запікання (змащувати маслом не потрібно).

Змішайте лимонний сік, олія, сіль і спеції.

Змастіть отриманою сумішшю укладені в форму шматочки гарбуза.

Посипте зверху гарбуз гарбузовим насінням.

Поставте форму в заздалегідь розігріту до 180 гр. духовку на 30 хв.

Гарбуз хороша як в гарячому, так і в холодному вигляді!

Продукт

Вага продукту (грам)

Ціна за кг продукту (руб)

Ккал на 100 г продукту

Гарбуз

400

100

28

Гарбузове насіння

20

400

350

Соняшникова олія

10

70

900

Лимонний сік

20

70

16

Разом:

(2 порції)

450

50

275

Порція

225

25

137