Запечена качка з яблуками в рукаві, рецепт з фото

Як смачно приготувати цілу качку? Звичайно ж, потрібно запекти її, та ще й з яблучками. Рівних цій страві навіть на свято просто немає. І на новорічному столі запечена качка з яблуками буде доречна. Чудовий смак, неповторний аромат і хрустка скоринка – все це ми отримаємо, якщо приготуємо птицю за особливим рецептом.

Запікати качку будемо в рукаві, а в кінці приготування його розкриємо і дамо можливість м’яса підрум’янитися. Птицю нафаршируємо свіжими яблуками, а також натремо часником і перцем. Готувати таку качку потрібно при 180 градусах і не менше півгодини, а краще хвилин 45.

Все залежить від обраної птиці, якщо вона дуже велика і жирна, то час приготування потрібно збільшити хвилин на 15-20. Для невеликої качки буде достатньо часу, зазначеного вище. Разом з птахом можна запекти і картопля, який послужить і гарніром.

Інгредієнти для приготування запеченої качки з яблуком:

– качка середніх розмірів (1 шт.);
– зелені яблука (3-4 шт.);
– часник 5-6 зубчиків);
– чорний перець;
– сіль.

Готуємо запечену качку в рукаві

1. Птицю добре помиємо холодною водою, попередньо прибравши всі нутрощі. Рясно натремо її чорним перцем. Після очистимо і подрібнити часник, яким теж потрібно буде натерти шкірку качки. Зверху посипаємо сіллю м’ясо.

2. Промиємо і очистимо від кісточок свіжі зелені яблука. Шкірку знімати не слід. Ділимо яблука на чотири рівні частини. При виборі фруктів, потрібно звертати увагу на кислуваті яблука, занадто солодкі плоди брати не варто.

3. Фаршируємо качку четвертинками яблук і кладемо її у відрізок рукава для запікання. Зав’язуємо його з двох сторін. Якщо всі яблука не помістилися в качку, їх можна покласти в рукав разом з птахом.

4. Викладаємо рукав з качкою на гарячий деко. Відправляємо птицю в духовку на 35 хвилин.

5. Дістаємо качку з духовки, розрізаємо рукав і відправляємо її назад ще на 10 хвилин.

6. Подаємо птицю цілої чи в розрізаному вигляді. Запечена качка з яблуками готова, приємного апетиту і душевних свят!

Качку в рукаві готувала kozyargg.

Інші рецепти святкових м’ясних страв: