Запіканка з гарбуза

  • Запіканка з гарбузом і висівками
  • Запіканка з гарбузом «Легка»
  • Запіканка з гарбуза з Дюкану з соєвим сиром тофу
  • Запіканка з гарбузом і сиром
  • Запіканка з гарбуза з Дюкану з запашними травами

Дієта Дюкана дуже популярна серед людей із зайвою вагою. Її перевагою є унікальна методика, завдяки якій бажаний вага досягається досить швидко, а результат закріплюється надовго. Слід зазначити, що гарбуз — легкий продукт у всіх сенсах. Вона широко використовується в різноманітних салатах, і як основне блюдо (тушкована, смажена, приготована на пару, запечені) самостійно або в комбінації з м’ясом, іншими овочами або сиром. Гарбуз широко використовується в дієті Дюка, наприклад, у вигляді різноманітних запіканок.

Запіканка з гарбузом і висівками

Рецепт її приготування передбачає наявність таких компонентів:

  • гарбузове пюре – 200 грам;
  • сир знежирений – 450 грам;
  • знежирений йогурт або кефір – 100 грам;
  • яйце – 2 штуки;
  • висівки вівсяні і пшеничні – по 60 грам;
  • замінник цукру – за смаком;
  • кориця, ванілін – за смаком.

Така запіканка з гарбуза готується так:

  • Спочатку потрібно приготувати пюре з гарбуза. Для цього запечений в духовці овоч потрібно подрібнити в пюре блендером.
  • Окремо в блендері змішуються яйця, сир, йогурт, замінник цукру, корицю і ванілін.
  • У масу додаються висівки, потім її слід відставити на 30 хв.
  • В силіконові форми для кексів (середнього розміру) покласти по 2 ст. л. маси з сиру і висівок, наверх покласти по ложці гарбузового пюре. Всі розрівняти і знову викласти 2 ст. л. сирно-висівковий маси.
  • Така запіканка з гарбуза готується в духовці 40 хв., встановивши температуру до 200 С. Причому смачніше вона після того, як готової побуде в холодильнику ніч.

до змісту ^

Запіканка з гарбузом «Легка»


Цей рецепт передбачає використання замість висівок манної крупи. Для цієї страви потрібно взяти:

  • 500-600 грам гарбуза;
  • 250-300 г 0%-го сиру;
  • 50 грамів крупи манної;
  • 2 яйця;
  • 20 таблеток цукрозамінника.

Рецепт приготування такий:

  • Овоч помити, очистити, подрібнити на тертці.
  • Масу викласти в сотейник, додати трохи води і цукрозамінник. Варити гарбуз при постійному помішуванні до м’якості, після чого відкинути пюре на сито і гарненько віджати.
  • Поки овоч готується, потрібно змішати сир з манною крупою і яйцем, перемішати (можна це зробити і в блендері).
  • Маса викладається в силіконову форму і випікають в духовці до золотистого кольору. Оптимальний режим запікання — 180 С.

до змісту ^

Запіканка з гарбуза з Дюкану з соєвим сиром тофу

Цей рецепт сподобається любителям соєвого сиру тофу і взагалі чогось новенького і цікавенького. Готується така запіканка з гарбуза не в духовці, а в мікрохвильовці. Для гарбузової запіканки з сиром тофу потрібно:

  • 100 грам запеченої гарбуза;
  • 250 грамів соєвого сиру тофу;
  • 1 ст. ложка 0%-го сухого молока;
  • 30 грам крохмалю з кукурудзи;
  • 1 яйце;
  • 6 таблеток цукрозамінника;
  • кориця, ванілін за смаком, розпушувач тіста (або чайна сода).

Рецепт її приготування наступний:

  • Яйця збити міксером або віночком — кому як зручніше. Додати туди знежирене молоко і крохмаль з кукурудзи.
  • Цукрозамінник розчинити у воді і вилити в масу. Всипати дрібку кориці, ванілін, розпушувач (або лимонним соком можна загасити третина чайної ложки соди).
  • Соєвий сир тофу збити з подрібненим овочем за допомогою блендера. Все перемішати і вилити у форму.
  • Оптимальніше всього використовувати скляний посуд для СВЧ, а не ту, яка використовується для випікання в духовці. Запіканка з гарбузом і тофу готується в мікрохвильовій печі 7 хвилин при потужності 800 Вт, використовуючи режим СВЧ. Потім запіканка перевертається і продовжує готуватися ще 2-3 хв.

Запіканка з гарбуза з тофу особливо хороша з чаєм каркаде або чаєм з прянощами – гвоздикою або корицею.

до змісту ^

Запіканка з гарбузом і сиром

Рецепт цієї сирно-гарбузової запіканки передбачає її приготування не в духовці, а в мультиварці. Для неї потрібно буде приготувати:

  • 100 грам гарбуза;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. вівсяних висівок;
  • 4 ст. л. зернистого сиру;
  • 4 ст. л. сиру 0%-го;
  • цукрозамінник – 12 таблеток;
  • сіль;
  • масло для змащування форми (виключно рослинне).

Рецепт її приготування наступний:

  • Овочі вимити, очистити, подрібнити на тертці.
  • В окремій мисці змішати яйце з дрібкою солі і замінником цукру (попередньо розведеним у столовій ложці окропу). У масу вводять зернистий сир, крупинки при цьому потрібно ретельно розтерти. Потім додають рідкий сир і в отриману масу вводять підготовлену гарбуз.
  • Каструля з мультиварки злегка обмазується рослинним маслом. У неї перекладається маса для запіканки, яка готується приблизно 45-50 хв. в мультиварці на режимі випічки.

до змісту ^

Запіканка з гарбуза з Дюкану з запашними травами

Такий рецепт ідеальний для білково-овочевих днів, гарбуз виходить запашної і м’якою. Необхідні для цього наступні інгредієнти:

  • гарбуз (м’якоть) – 600 грам;
  • часник – 4 зубчики;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • замінник цукру (якщо гарбуз використовується несолодка);
  • базилік – 1 ч. л.;
  • перець мелений (виключно білий);
  • сіль – ? ч. ложки.

Її покроковий рецепт такий:

  • Овоч помити, очистити, нарізати на скибочки в 1-1,5 см.
  • Форму, щоб запекти страву в духовці, злегка змастити олією, викласти туди акуратно гарбуз.
  • Прянощі, сіль змішати з рештою оливковою олією і на кожен шматочок гарбуза нанести цю заливку. Найкраще це робити спеціальною силіконовою пензликом або звичайною ложкою.
  • Гарбузова запіканка по цьому рецепту запікається в духовці 35-40 хв. при 180 С.

Будь рецепт запіканок з гарбуза з Дюкану — це легке, поживне і корисне блюдо. Готувати їх просто і швидко, так і результат виходить відмінним.