Запіканка з гречкою, картоплею і грибами: рецепт з покроковими фото

Рецепт гречаної запіканки з картоплею і грибами з покроковими фотографіями. Досить незвичайне поєднання дуже звичних нам продуктів. Всім відомо, що картопля з грибами — це завжди вдале блюдо, але що буде, якщо до них додати гречку? Виявляється, вийде чудова гречана запіканка! Запіканка з гречкою, картоплею і грибами — ситна і корисна страва. Калорійність однієї порції гречаної запіканки (280 грам) — 238 ккал, вартість порції — 27 рублів. Хімічний склад однієї порції запіканки: білки — 9 г; жири — 7 г; вуглеводи — 37 грам.

Інгредієнти:

Для приготування гречаної запіканки нам знадобиться (на 6 порцій):

гречка — 150 грам; картопля — 500 грам; гриби — 500 грам; цибуля ріпчаста — 100 грам; сметана 15 % жирності — 50 грам; сир твердий — 50 грам; олія — 10 грам; сіль, спеції.

Приготування:

Гречку (приблизно один невеликий стакан) заливаємо двома склянками гарячої води, варимо гречку 25-30 хвилин.

Картоплю почистити і відварити в трохи підсоленій воді.

Цибуля ріпчаста дрібно нарізати.

Нарізану цибулю обсмажити до золотавої скоринки.

Обсмажену цибулю перекласти в тарілку, розділити на три частини.

У цьому рецепті я використовувала заморожені лісові гриби (які я заготовила з літа), але можна взяти і звичайні печериці.

Гриби обсмажують поки не випарується вода, потім додати частину обсмаженої цибулі, сметану, сіль і спеції, тушкувати ще 2-3 хвилини.

Відварену картоплю розім’яти товкачиком в пюре.

До картопляного пюре додати частину обсмаженої цибулі і спеції, перемішати.

Сир натерти на крупній тертці.

До вареної гречки додати частину обсмаженої цибулі, половину натертого сиру, сіль і спеції, перемішати.

Тепер укладаємо шарами запіканку у форму для запікання. Перший шар — картопляне пюре з цибулею.

На картоплю викладаємо гриби зі сметаною і цибулею.

Потім рівним шаром укладаємо гречку з цибулею і сиром.

Змащуємо запіканку сметаною.

Посипаємо гречану запіканку залишками сиру.

Випікаємо гречану запіканку в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.

Продукт Вага продукту (грам) Ціна за кг продукту (руб) Ккал на 100 г продукту
Гречка 150/375* 70 313
Картопля 500 50 80
Гриби (лісові) 500 200* 100
Сир Російський 50 300 368
Сметана 15% жирності 50 120 158
Цибуля ріпчаста 100 30 41
Соняшникова олія 10 80 900
Разом:

(6 порцій)

1685 162 1430
Порція 280 27 238
  Білки (грам) Жири (грам) Вуглеводи (грам)
Порція 9 7 37