Запіканка з кус-куса з фаршем: рецепт з покроковими фото

Рецепт ситної запіканки з кус-куса і яловичого фаршу з покроковими фотографіями приготування. Приготування запіканки з кус-куса з фаршем мало чим відрізняється від приготування подібних запіканок з картоплею, тільки от кус-кус має набагато більше спільного з правильним харчуванням, ніж картопля. Кус-кус однозначно ситний продукт, але так як він виготовлений з твердих сортів пшениці, то має якості дієтичних продуктів. Запіканка з кус-куса з яловичим фаршем виходить в міру калорійна, якщо використовувати при приготуванні фарш пісний, то вміст жирів в порції запіканки цілком прийнятно. Калорійність однієї порції запіканки з кус-кусом (190 грам) — 235 ккал, вартість порції — 31 рубль. Хімічний склад однієї порції запіканки: білки — 20 грам; жири — 7 г; вуглеводи — 21 грам.

Інгредієнти:

Для приготування запіканки нам знадобиться (на 6 порцій):

кус-кус — 1 склянка (160 грам); вода — 280 мл, яловичий фарш — 400 грам; яйця курячі — 2 шт; молоко — 100 мл; цибуля ріпчаста — 100 грам; соняшникова олія — 1 ч. л.; сіль, спеції.

Приготування:

Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо.

1 склянку кус-куса (160 грам) заливаємо гарячою кип’яченою підсоленою водою (280 мл), залишаємо набухати (близько 5 хвилин).

На сковороді обсмажуємо цибулю з використанням 1 ч. л. соняшникової олії, потім додаємо яловичий фарш, сіль і спеції, тушкуємо фарш з цибулею протягом 10-15 хвилин.

Готовий кус-кус розмішуємо виделкою виделкою, щоб він стан розсипчастим.

Збиваємо яйця з молоком з додаванням солі і спецій.

У форму для запікання викладаємо половину підготовленого кус-куса. Якщо форма не антипригарна, то можна змастити форму невеликою кількістю масла.

Потім викладаємо весь фарш, потушенный з цибулею.

Потім другу половину кус-куса. Зручно розподіляти кус-кус по поверхні фаршу з допомогою столової ложки.

Заливаємо підготовлену запіканку сумішшю з молока і яєць.

Готуємо запіканку в духовці при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин до утворення хрусткої і рум’яної скоринки.

Щоб запіканка краще нарізалася, краще дати є охолонути.

Продукт Вага продукту (грам) Ціна за кг продукту (руб) Ккал на 100 г продукту
Кус-кус 160 150 360
Яловичий фарш 400 350 136
Яйця курячі 100 120 157
Молоко 100 60 52
Цибуля ріпчаста 100 30 41
Соняшникова олія 5 120 900
Вода 280 0
Разом:

(6 порцій)

1145 186 1415
Порція 190 31 235
  Білки (грам) Жири (грам) Вуглеводи (грам)
Порція 20 7 21