Заварні млинці з начинкою з м’ясного фаршу з селерою

Млинці дуже смачні гарячими — з пилу, з жару, як говориться. Але млинці з м’ясною начинкою можна приготувати про запас — заморозити, а потім просто розігріти в підходящий момент.

У сьогоднішньому рецепті звичайна начинка для млинців доповнено обсмаженою коренем селери і дрібно нарізаною цибулею. Це робить фарш з м’яса соковитим і ароматним.

Треба сказати, що кореневої селера сильно відрізняється від сельдереевых стебел і листя, смак яких, прямо скажемо, на любителя. У пропонованому блюді начинка виходить просто ідеальною: пікантна нотка селери гармонійно поєднується з м’ясним смаком, добре доповнюючи та збагачуючи його.

Подавати млинці з сметаною, також не будуть зайвими які-небудь квашені і мариновані овочі.

Отже, рецепт приготування млинців з начинкою з м’ясного фаршу і кореня селери:

Інгредієнти до рецепту:

Для тіста потрібно:
– 1 склянку окропу;
– чверть склянки рафінованої соняшникової олії;
– півлітра молока;
– 2.5 склянки борошна пшеничного;
– підлогу (чайної) л. соди або розпушувача;
– сіль;
– яйце.

Для м’ясної начинки потрібно:
– 500 гр. фаршу з будь-якого виду м’яса, але краще свинячого або змішаного;
– 100-грамовий шматок кореня селери;
– 50 р ріпчастої або зеленої зі стеблами цибулі;
– 50 г вершкового масла.

Приготувати тісто для млинців: до молока вбити яйце, додати сіль і добре перемішати. Для зручності ви можете скористатися блендером.

Поступово додати молоко борошно. У замішане тісто влити окріп — заварити його, після чого добре вимішати.

Додати соняшникову олію, потім соду і знову всю масу добре розмішати.
Тісто для млинців залишити для взаємодії та зв’язки компонентів приблизно на півгодини.

Поки тісто настоюється, займемося м’ясною начинкою

Приготуємо фарш, якщо будемо використовувати готовий, то розморозимо його.
Потім у глибокій каструлі або товстостінній сковороді розігріти вершкове масло. Злегка обсмажити дрібно нарізаний цибулю, потім подрібнений корінь селери. Коріння трохи потушкувати до м’якості.

Далі додаємо на сковороду м’ясний фарш, потрібно добре його розділити виделкою або лопаткою на дрібні частини і обсмажити разом з цибулею і селерою до готовності.

Після подрібнюємо фарш до однорідності в комбайні або просто руками і даємо трохи охолонути.

Печемо млинці і заповнюємо їх начинкою:

Випекти тонкі млинці звичайним способом.

Потім на середину кожного готового млинчика покласти велику ложку м’ясної начинки, загорнути конвертиком.

Готові фаршировані млинці укласти у форму, яку промазати м’яким вершковим маслом.

Поверхня кожного млинця теж змастити розм’якшеним маслом і поставити на 1 хвилину на максимальну потужність в мікрохвильову піч або хвилин на 5-10 в розігріту духовку. Від цього млинці стануть пишними, повітряними, м’якими — головне, не перетримати.

Якщо ж ви вирішите заготовити частина млинців, то останній етап з духовкою та мікрохвильовкою пропустіть, і заморозьте їх у відповідній тарі.

Млинці викласти на блюдо і подавати зі сметаною.

Рецепт млинців з м’ясом і селерою надала natalka 44.

Подивіться і ці рецепти млинців: