Заварний крем по Дюкану

  • Підготовчі заходи
  • Заварний крем по Дюкану: рецепт №1
  • Рецепт №2
  • Рецепт №3
  • Рецепт №4
  • Рецепт №5

Рецепти приготування крему Дюкану представлені у великій кількості. Такий десерт можна поєднувати з різними фруктами. Відмінний смак виходить при комбінації крему і екзотичних фруктів. Для багатьох стає незрозумілим, як про час дієти можна вживати заварний крем. Виявляється, що не тільки можна, але і потрібно. Приготувати десерт дуже просто, та й продукти для його одержання всіх доступні. Дотримуючись представленого покрокового керівництва, ви зможете приготувати смачний заварний крем.

Підготовчі заходи

Неважливо, який рецепт ви вибрали, для приготування смачного десерту потрібно дуже ретельно підготувати всі продукти. Так як заварний крем готується для дієти Дюка, тому будь-який рецепт передбачає використання знежиреного молока. Для тих, хто не сидить на дієті, звичайно, жирність молочного продукту не відіграє ніякого значення.

Для додання десерту солодкого смаку необхідно використовувати цукрозамінники. Тут дозволяється використовувати будь-який вподобаний вам. Для приготування крему можна використовувати не тільки одні білки, але і жовтки. Завдяки їм вдається надати десерту сливочности і красу.

до змісту ^

Заварний крем по Дюкану: рецепт №1

Використовуючи представлений рецепт, ви зможете отримати десерт на 8 порцій, при цьому витратите ви всього лише 15 хвилин. Необхідні продукти:

  • знежирене молоко – 1 л;
  • цукрозамінник – 6 десертних ложок;
  • жовтки – 4 шт.;
  • ванілін – 1 десертна ложка.

Покроковий рецепт приготування:

  1. Молоко помістити в чисту ємність, додати ванілін. Встановити каструлю на плиту на середній вогонь. Коли будуть помітні маленькі пухирці, каструлю можна знімати з вогню. Такі сигнали говорять про те, що молоко вже підігрілося.
  2. В окремій мисці з’єднати жовтки і цукрозамінник, ретельно збити, щоб отримана маса мала блідо-жовтий відтінок.
  3. Поступово додавати тепле молоко у збиту масу. Робити це потрібно дуже повільно, інакше заварний крем вийде шматочками.
  4. Коли всі продукти поєднані, встановити каструлю знову на середній вогонь і варити, поки крем не прийме потрібну густоту.
  5. Якщо консистенція десерту вам влаштовує, то встановити ємність на крижану баню і швидко охолодити. Отриману насолоду процідити, знищивши, таким чином, від грудок.
    Перед подачею на стіл, розкласти десерт по креманкам, а зверху прикрасити різними фруктами.

до змісту ^

Рецепт №2


Якщо будете використовувати цей рецепт, то подбайте про наступних продуктах:

  • білок -4 шт.;
  • цукрозамінник – 2 великі ложки;
  • ванілін;
  • лимонна кислота – ? десертної ложки.
  1. Всі компоненти потрібно відправити в ємність і за допомогою міксера збити.
  2. Після відправити на водяну баню. Це займе десь 15 хвилин. Якщо міксера немає, то для збивання цілком підійде всім відомий віночок. Але для цього процесу вам потрібно витратити більше часу.
  3. Готовність крему легко визначити: якщо він став густий, тягнеться за міксером і складно вбивається. Прибрати десерт з водяної бані і протягом 3-х хвилин ще збивати.

Представлений крем відмінно підходить для прикраси тортів за Дюкану. В результаті ваш кулінарний шедевр буде мати ідеальну форму і нікуди не розповзатися. Цей рецепт гарний тим, що крем піддався термообробці.

до змісту ^

Рецепт №3

Цей рецепт чудово підійде для прикраси торта «Наполеон». Щоб його приготувати, необхідно використовувати наступні інгредієнти:

  • сухе молоко – 3 великі ложки;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 столова ложка;
  • молоко – стакан;
  • цукрозамінник – 10 таблеток.
  1. Цукрозамінник перетворити в порошок, додати до нього сухі компоненти.
  2. Молоко підігріти в мікрохвильовій печі, а потім відправити до отриманої раніше суміші.
  3. Все ретельно змішати, а потім знову відправити в мікрохвильову піч на 30 секунд.
  4. Заважати крем протягом 2 хвилин, поки згущене молоко не прийме потрібну консистенцію.

до змісту ^

Рецепт №4

Такий рецепт передбачає використання наступних інгредієнтів:

  • сир знежирений – 350 г;
  • сир сметаноподібний – 400 г;
  • лимонний сік і цедра;
  • цукрозамінник;
  • ваніль.
  1. Продукти відправити в блендер, де маса прийме однорідну консистенцію.
  2. Отриманий крем дуже часто застосовують для промазування тортів.
  3. Після його нанесення на торт за Дюкану, обов’язково потрібно почекати деякий час для його просочення. Після кулінарний шедевр встановити в холодильник.

до змісту ^

Рецепт №5

Заварний крем по Дюкану можна приготувати з наступних продуктів:

  • молоко – 350 мл;
  • жовток – 2 шт.;
  • кукурудзяне борошно – 2 великі ложки;
  • цукрозамінник – 8 таблеток;
  • ванілін;
  • цедра лимона і їдальня ложа соку.
  1. Крохмаль змішати з молоком і цукрозамінником.
  2. Після додати жовтки, ваніль і цедру лимона.
  3. Ємність встановити на невеликий вогонь.
  4. Помішувати, поки крем не прийме потрібну консистенцію. Отриману масу помістити в блендер, а потім поставити в холодильник.

Заварний крем для дієти Дюка – це дуже ніжний і смачний десерт. Крім справжньої насолоди ви не отримаєте надбавку у вазі. Це крем малокалорійний, тому можна не переживати за свою фігуру.