Зефір за Дюкану

  • Рецепт 1. Зефір за Дюкану на основі агар-агару
  • Рецепт 2. Зефір на основі желатину
  • Рецепт 3. Сирний зефір на основі желатину

Зефір – саме таке ласощі, легке, як вітерець, на честь якого він був названий.

Існують різні способи приготування зефіру, але вони засновані на загальному принципі. Зефір – це суміш з фруктів, збитих з білками і цукром (або його замінником), в яку додали загущувач (пектин, агар-агар або желатин). Саме желюючі речовини роблять зефір корисним. Вони очищають організм від шкідливих речовин, знижують рівень холестерину в крові, зміцнюють кістки, нігті і волосся.

Приготувати зефір за Дюкану будинку можна кількома способами, з різними загусниками.

Рецепт 1. Зефір за Дюкану на основі агар-агару

Підготуємо продукти:
— 200 мл води;
— 1 столова ложка агар-агару;
— ? чайної ложки лимонної кислоти (або сік половини лимона);
— 2 яєчних білка;
— замінник цукру (за смаком);
— ароматизатор.

  1. Замочуємо агар-агар в холодній воді на півгодини.
  2. Збиваємо білки з лимонним соком (або лимонною кислотою) до стійких піків.
  3. Ставимо каструльку з агар-агаром на вогонь, доводимо до кипіння, залишаємо кипіти приблизно 2 хвилини, до повного розчинення крупинок, і додаємо ароматизатор.
  4. Тонкою цівкою вливаємо теплу агар-агар в білки, безперервно збиваючи масу.
  5. Збиваємо масу ще 5 хвилин, поступово додаючи замінник цукру.
  6. Викладаємо суміш ложкою (або видавлюємо її за допомогою кондитерського мішечка) на пергаментний папір. Остуджуємо. Наше білосніжне, що тане в роті ласощі готово!

до змісту ^

Рецепт 2. Зефір на основі желатину

Нам знадобиться:

  • 8 листків желатину;
  • 6 яєчних білків;
  • 200 мл води;
  • 6 столових ложок замінника цукру (порошкового);
  • ароматизатор «Чорна смородина»;
  • ароматизатор «Полуниця»;
  • 1 щіпка солі.
  1. Замочуємо желатин в холодній воді, як написано на упаковці.
  2. Збиваємо жовтки з сіллю в стійку піну, ділимо масу на дві частини.
  3. Розчиняємо половину желатину в посуді зі склянкою води, додаємо 3 ложки цукрозамінника і ароматизатор «Чорна смородина». Залишаємо.
  4. Ту ж саму процедуру проробляємо з рештою желатином, але додаємо ароматизатор «Полуниця».
  5. Акуратно додаємо збиті білки в кожну суміш, обережно перемішуємо.
  6. Викладаємо отримані суміші в силіконові формочки і залишаємо для застигання в холодильнику на 1 годину.

Угощаемся зефіром з двома різними фруктовими смаками. Цей рецепт трохи складніше попереднього, але результат вартий часу, витраченого на приготування ароматного дива.

до змісту ^

Рецепт 3. Сирний зефір на основі желатину



Беремо:

  • 340 грамів сиру;
  • 200 мл молока;
  • 20 грамів желатину;
  • замінник цукру (за смаком);
  • ванілін або ароматизатор (за смаком).
  1. Замочуємо желатин в молоці, як написано на упаковці.
  2. Збиваємо сир в блендері до однорідності.
  3. Додаємо в сир цукрозамінник і ароматизатор, потім желатинову масу і все збиваємо.
  4. Викладаємо отриману суміш у формочки і залишаємо в холодильнику на 2 години.

Це не канонічний зефір, але дуже схожий на нього за смаком оригінальний десерт. Солодкого чаювання!