Зелений салат з селерою: рецепт з покроковими фото

Рецепт зеленого салату з селерою з покроковими фотографіями. Цей салат виправдовує свою назву — всі овочі в ньому зеленого кольору: селера, капуста, огірок і зелений солодкий перець. Зелений салат я заправила сумішшю соєвого соусу, оцту і оливкового масла. В результаті вийшов смачний і корисний салат! Калорійність однієї порції зеленого салату з селерою (235 грам) — 71 ккал, вартість порції — 22 рубля. Хімічний склад однієї порції зеленого салату: білки — 3 г; жири — 2,5 г; вуглеводи — 10 грам.

Інгредієнти:

Для приготування зеленого салату нам знадобиться (на 2 порції):

селера черешкова — 100 грам; огірок — 100 грам; капуста білокачанна — 100 грам; солодкий зелений перець — 150 грам; оливкова олія — 5 грам; соєвий соус — 10 грам; оцет — 5 грам; сіль, спеції.

Приготування:

Селера і огірок нарізати невеликими скибочками.

Солодкий перець очистити від насіння, нарізати соломкою.

Білокачанну капусту тонко нашаткувати.

В окремій ємності змішати оцет, соєвий соус, оливкова олія, додаємо спеції і сіль за смаком. Сіль потрібно додавати акуратно, так як соєвий соус і так вже досить солоний.

Розміщуємо всі овочі в салатник, заправляємо приготованим соусом.

Перемішуємо салат перед подачею даємо йому трохи настоятися, овочі дадуть сік і стануть більш м’якими.

Продукт Вага продукту (грам) Ціна за кг продукту (руб) Ккал на 100 г продукту
Селера черешкова 100 140 12
Огірки 100 80 15
Капуста білоголова 100 30 27
Солодкий зелений перець 150 100 27
Оливкова олія 5 80 900
Соєвий соус 10 200 58
Оцет яблучний 5 80 14
Разом:

(2порции)

470 45 142
Порція 235 22 71
  Білки (грам) Жири (грам) Вуглеводи (грам)
Порція 3 2,5 10