Желе Дюкану

  • Кавово-молочне желе Дюкану
  • Желе з лаймом і м’ятою по Дюкану

Сучасний світ пропонує безліч різноманітних дієт, покликаних допомогти в боротьбі із зайвою вагою. Однак саме дієта французького доктора П’єра Дюкана неспроста швидко завоювала популярність по всьому світ і зараз є однією з найбільш поширених. «Їж стільки, скільки хочеш!», — такий її основний девіз, однак з одним лише застереженням – ухилом в білок. А тому в межах даної дієти є безліч рецептів желе Дюкану, які не нашкодять фігурі, але зможуть порадувати своїм смаком і простотою приготування.

Кавово-молочне желе Дюкану

Список необхідних інгредієнтів:

  • 2 ст. ложки меленої кави;
  • 1 стакан молока;
  • 1 стакан води;
  • 3 ст. ложки цукрозамінника;
  • 20 грам желатину;
  • Ванілін (невелика кількість, буквально на носику чайної ложечки).

Спосіб приготування:

  1. Для початку слід закип’ятити воду і охолодити її до кімнатної температури. Потім замочіть желатин. Робити це слід у охолодженої кип’яченої води.
  2. Після цього розчиніть його до відсутності грудочок на водяній бані. Це і буде наша основа для подальших дій.
  3. Молочне желе. Закип’ятіть молоко, однак не давайте йому занадто довго кипіти. До киплячого молока додайте половину, тобто півтори столові ложки цукрозамінника і весь ванілін. Коли молоко охолоне, додайте до нього половину желатину.
  4. Кавове желе. Спочатку заваріть каву і додайте до нього залишився желатин і півтори столові ложки цукрозамінника. Дайте масі охолонути. Каву бажано використовувати натуральний і мелений, однак за відсутністю інших варіантів підійде і пакетований.
  5. Потім просто по черзі наливайте в формочки желе різних видів, давайте йому застигнути, а потім зверху лейте новий шар – їх товщина і кількість залежать тільки від Вашого бажання! Приємного апетиту!

до змісту ^

Желе з лаймом і м’ятою по Дюкану


Список необхідних інгредієнтів:

  • 450 мл. води;
  • 15 грам желатину;
  • 5 чайних ложок цукрозамінника (наприклад, «Фитпарад»);
  • 1 невеликий лайм;
  • трохи м’яти (за смаком, зазвичай в районі декількох листочків).

Спосіб приготування:

  1. Желатин залити водою. Необхідні пропорції підкаже інструкція прямо на пачці. В цей час, поки він стоїть, натерти цедру половини лайма (або весь лайм для подвійної порції).
  2. Желатин нагріти майже до закипання, але не давати йому кипіти. Помішувати ложкою до зникнення грудочок. В отриману рідину додаємо всі інгредієнти, попередньо знявши желатин з вогню. Також сюди вичавлюємо сік з половинки лайма (можна потім кинути її туди ж).
  3. Коли желе застигне до 30-40 градусів, проціджуємо його від листочків м’яти і шматочків лайма. Розлив його по формах, а коли воно стане кімнатної температури – відправляємо в холодильник на пару годин. Коли желе застигне, можна прикрасити його по Вашому смаку і спожити. Приємного апетиту!