Жульєн по Дюкану

Білкова дієта Дюкана дозволяє готувати смачні страви, рецепт яких ніяк не впливає на ефективність дієти, але які доставлять справжнє задоволення при їх вживанні в їжу. Апетитний грибний жульєн по Дюкану саме таке блюдо!

Цей рецепт може стати в нагоді, коли ви будете на другий (Круїз) або на четвертій (Стабілізація), заключної, фази дієти. Отже, сам рецепт! Нам знадобиться:

  • Свіже куряче філе 200-300 р.;
  • Печериці 150-300 р.;
  • Цибуля (ріпчаста) 1-2 шт.;
  • Молоко знежирене 200 мл;
  • Крохмаль (виключно кукурудзяний) 1-2 стіл. ложки;
  • Твердий сир, нежирний (до 7%) 70-100 р.;
  • Сіль;
  • Перець чорний (на ваш смак).
  1. Свіже філе курки відварюємо до повної готовності (воду підсолити) і нарізаємо кубиками невеликого розміру.
  2. Печериці, попередньо витерті сухий тканинною серветкою* (або почищені, якщо для вас найбільш прийнятний цей метод) ріжемо тонкими пластинчастими шматочками і викладаємо на суху сковороду (або з додаванням оливкової олії). *Мити й чистити гриби небажано, так як це зменшить їх аромат.
  3. Очищений цибулю нарізаємо кубиками, додаємо до грибів на сковороді, солимо і тушкуємо, зрідка помішуючи, під закритою кришкою. Після того, як наші гриби готові, выпариваем всю утворилася рідина, відкривши кришку сковороди.
  4. Додаємо до грибів порізане кубиками філе.
  5. Змішуємо крохмаль з молоком. Щоб не утворювалися грудочки, повільно, невеликими порціями, вливаємо молоко, крохмаль, ретельно розмішуючи суміш.
  6. Заливаємо молоко з крохмалем в сковороду, ще трішки солимо і близько хвилини тушкуємо разом з грибами і куркою.
  7. Перекладаємо жульєн в антипригарну, силіконову або скляну форму (можна в горщики, кокотниці).
  8. Сиром, натертим на велику або середню тертку (це не має особливого значення) посипаємо нашу страву. Відправляємо в духовку, розігріту до 180°С приблизно на 30 хвилин.
  9. Через півгодини ароматний жульєн, покритий рум’яною скоринкою і розповсюджує по кухні неймовірно смачний запах, дістаємо з духовки.

Готувати жульєн грибний за Дюкану можна не тільки в духовці, але і в мікрохвильовій печі на повній потужності. Процес приготування займе менше часу, але виникають деякі нюанси: наприклад, зайва рідина додатково не випаровується – її вбирає в себе нерозведений крохмаль, доданий безпосередньо в посуд, а молоко в такому випадку замінюється м’яким знежиреним сиром.

Можна урізноманітнити рецепт страви, додаючи в нього нарізану свіжу зелень. Також можна замінювати молоко йогуртом або кефіром (теж знежиреними). Однаково смачно як в гарячому, так і в теплому вигляді!
Зменшити час, який витрачається на приготування жульєна, можна заготівлею відразу декількох порцій грибів, попередньо погашених і заморожених. Бажаємо вам приємного апетиту і ефективного, комфортного схуднення!