Жувальна гумка – зворотна сторона свіжого дихання.

Жувальна гумка користується великою популярністю, як сьогодні, так і в давні часи. Правда з часом склад і застосування жувальної гумки значно змінилися. Раніше її заміняли березової смолою або каучуком, і жували для розвитку жувальних м’язів, для очищення ротової порожнини, і навіть для заспокоєння нервів. Подивимося, що ж змінилося сьогодні.

Після того, як перша фабрика з виготовлення жувальної гумки випустила цей продукт, він поширився по всьому світу. І з кожним випуском жуйку вдосконалили – додавали компоненти для поліпшення запаху, смаку і зовнішнього вигляду.
З чого ж складається популярна у всьому світі жувальна гумка? Головні компоненти: латекс, барвники, ароматизатори та підсолоджувачі. Склад жуйки підібрали таким чином, щоб відбувалося рівномірне тривале виділення підсолоджувачів, ароматизаторів. І кожен з компонентів жувальної гумки має свої наслідки. Е322 – емульгатор, прискорює слиновиділення, що призводить до порушення травлення. Е422 – стабілізатор, який надає уповільнене токсичну дію на організм. Е330 – кислота, тривале вживання якої впливає на склад бактеріальної флори в ротовій порожнині. Також не обійтися без додавання підсолоджувачів: Е420, Е421, Е965. Накопичення цих речовин в організмі призводить до порушення нервової системи людини. Ну і звичайно, барвник – Е171. Цей елемент взагалі дозволений тільки для косметичних засобів і деяких будматеріалів.
До складу жувальної гумки входять штучні добавки, «ідентичні натуральним», це якщо вірити рекламі. Також реклама обіцяє неповторний смак малини, кавуна, полуниці та інших фруктів. Чи Так це насправді? Велика частина тих самих ароматизаторів проводиться в хімічних лабораторіях. Такий елемент як сорбіт, у невеликій кількості викликає здуття живота, а ось вже 20 грам, при частому вживанні, сприяють діареї.
Основні шкідливі властивості жувальної гумки можна відчути тільки при частому використанні. Так жуйка негативно впливає на емаль зубів, може руйнувати пломби, коронки, сприяє розвитку гастриту та інших розладів шлунка. До складу жувальної гумки, в залежності від виробника, можуть входити алергічні речовини. Найбільшої шкоди жувальна гумка може принести дітям, вживаючи її у великих кількостях або на голодний шлунок, вони завдають величезної шкоди шлунково-кишковому тракту.
При нечастому вживанні, позитивні властивості також притаманні жувальній гумці.
Заміна цукру в жуйці знижує ймовірність карієсу. Якщо жувати гумку після їжі, вона добре видаляє залишки їжі, і це основна її властивість, крім того, відбувається поліпшення кровообігу ясен. Жуйка сприяє підвищеному слиновиділенню, що також позитивно впливає на прискорення травлення, але тільки відразу після їжі, ні в якому разі на голодний шлунок.
Вживати жувальну гумку варто тільки для усунення залишків їжі після їжі. В інших випадках краще утриматися від її вживання.Жувальна гумка користується великою популярністю, як сьогодні, так і в давні часи. Правда з часом склад і застосування жувальної гумки значно змінилися. Раніше її заміняли березової смолою або каучуком, і жували для розвитку жувальних м’язів, для очищення ротової порожнини, і навіть для заспокоєння нервів. Подивимося, що ж змінилося сьогодні.

Після того, як перша фабрика з виготовлення жувальної гумки випустила цей продукт, він поширився по всьому світу. І з кожним випуском жуйку вдосконалили – додавали компоненти для поліпшення запаху, смаку і зовнішнього вигляду.

З чого ж складається популярна у всьому світі жувальна гумка? Головні компоненти: латекс, барвники, ароматизатори та підсолоджувачі. Склад жуйки підібрали таким чином, щоб відбувалося рівномірне тривале виділення підсолоджувачів, ароматизаторів. І кожен з компонентів жувальної гумки має свої наслідки:

Е322 – емульгатор, прискорює слиновиділення, що призводить до порушення травлення.

Е422 – стабілізатор, який надає уповільнене токсичну дію на організм.

Е330 – кислота, тривале вживання якої впливає на склад бактеріальної флори в ротовій порожнині.

Також не обійтися без додавання підсолоджувачів: Е420, Е421, Е965.

Накопичення цих речовин в організмі призводить до порушення нервової системи людини.

Ну і звичайно, барвник – Е171. Цей елемент взагалі дозволений тільки для косметичних засобів і деяких будматеріалів.

До складу жувальної гумки входять штучні добавки, «ідентичні натуральним», це якщо вірити рекламі. Також реклама обіцяє неповторний смак малини, кавуна, полуниці та інших фруктів. Чи Так це насправді? Велика частина тих самих ароматизаторів проводиться в хімічних лабораторіях. Такий елемент як сорбіт, у невеликій кількості викликає здуття живота, а ось вже 20 грам, при частому вживанні, сприяють діареї.

Основні шкідливі властивості жувальної гумки можна відчути тільки при частому використанні. Так жуйка негативно впливає на емаль зубів, може руйнувати пломби, коронки, сприяє розвитку гастриту та інших розладів шлунка. До складу жувальної гумки, в залежності від виробника, можуть входити алергічні речовини. Найбільшої шкоди жувальна гумка може принести дітям, вживаючи її у великих кількостях або на голодний шлунок, вони завдають величезної шкоди шлунково-кишковому тракту.

При нечастому вживанні, позитивні властивості також притаманні жувальній гумці.

Заміна цукру в жуйці знижує ймовірність карієсу. Якщо жувати гумку після їжі, вона добре видаляє залишки їжі, і це основна її властивість, крім того, відбувається поліпшення кровообігу ясен. Жуйка сприяє підвищеному слиновиділенню, що також позитивно впливає на прискорення травлення, але тільки відразу після їжі, ні в якому разі на голодний шлунок.

Вживати жувальну гумку варто тільки для усунення залишків їжі після їжі. В інших випадках краще утриматися від її вживання.