Знежирені молочні продукти – користь чи шкода?

Полегшена
версія сиру, молока та інших продуктів аналогічного походження придбала
популярність серед людей, що стежать за фігурою. Стаття
докладно вивчає технологію виробництва, корисні властивості і негативні
наслідки від вживання знежирених молочних продуктів.

Технологія хитрощів

Молоко,
позбавлений жирів натурального походження, по консистенції нагадує воду з
голубуватим відтінком, яку не можна назвати апетитною. Аналогічний вигляд мають
і інші похідні від продукту, тому виробники використовують
хитромудрі технології.

Насичений
білий відтінок отримують завдяки сухому молоку, в складі якого присутні
денатуровані білки. Шлунковий тракт важко засвоює такі речовини,
тому можуть виникнути труднощі з травленням і запальні процеси.

Густа
консистенція сиру, сиркових мас і йогуртів досягається з допомогою звичайного
крохмалю, який не шкодить травній системі та іншим внутрішнім
органам, але й нічого хорошого в добавці немає. Додатково у складі різних
спредів можуть бути хімічні компоненти і трансжири, барвники і
підсилювачі смаку.

Чому «так»

Знежирені
варіанти все ж мають переваги:

  1. Знижують рівень «поганого холестерину»,
    попереджаючи утворення бляшок на стінках судин. Знижується ризик інсульту,
    інфаркту і інших серцево-судинних проблем.
  2. Знежирені продукти рекомендують
    вживати людям, що страждають від атеросклерозу.
  3. Виробники для поліпшення якості
    доповнюють йогурти і молоко вітамінними елементами, тому такі варіанти
    стануть чудовим джерелом для поповнення запасів організму.
  4. Правильний підхід у вжитку
    знежирених продуктів дійсно допомагає схуднути, але людині доведеться
    контролювати кількість їжі, що з’їдається. Відсутність жирів призводить до того, що
    організм не відчуває почуття ситості від полегшеного сиру або йогурту,
    тому доведеться заглушати голод теплою водою або заїдати кисломолочні добавки
    хлібцями та овочами.

Шкідливі наслідки

Молочна продукція
покращує стан шкіри і волосся, зміцнюючи їх структуру зсередини, але знежирені
компоненти з натяжкою можна віднести до розряду таких. Натуральне молоко
містить спеціальні мікроелементи, які дозволяють тілу засвоювати кальцій,
змінених складу модифікованих версій змушує організм витрачати запаси
вітаміну D,
що послаблюючи структуру кісток і погіршуючи стан шкіри, волосся і нігтів.

Дієтологи рекомендують
чергувати знежирені продукти зі зниженою жирністю, і не вживати
подвійні порції полегшених йогуртів або молока.

Правильний
вибір

Якісний продукт
повинен складатися з молока і закваски, з мінімальною кількістю домішок.
Оптимальне рішення – пастеризоване молоко, йогурти, кефір чи сир,
приготовані з нього. Всі молочні компоненти повинні мати невеликий термін
зберігання – від 2-х днів до місяці, інакше в такому продукті немає нічого корисного і
натурального.