Зрази з курячого фаршу

  • Курячі зрази з грибами
  • Зрази з курячого фаршу з Дюкану
  • Зрази з курячого фаршу з яйцем

Не всяка дієта дозволяє харчуватися смачно і ситно. А дотримуючись дієтичної схеми живлення по Дюкану таке можливо — головне, не лінуватися готувати і винаходити нові дієт-рецепти. Можна харчуватися соковитими зразами, починаючи вже з першого етапу дієти, вносячи кожен раз в рецептуру різноманітність.

Курячі зрази з грибами

Рослинний білок (гриби відносяться саме до цієї категорії) Дюка дозволяє вживати згідно з правилами дієти з другого етапу «Круїз», але бажано в білково-овочеві дні. Ось необхідний набір необхідних продуктів.

Для фаршу потрібно:

  • грам 200-300 курячого м’яса (краще брати не чисте філе грудки, а в комплексі з м’ясом курячих стегон і гомілки — 2-3 шт.),
  • цибуля (велику цибулину можна розділити навпіл — для фаршу і для начинки),
  • вівсяні висівки (денна норма відповідна етапу дієти), розмочені в молоці (50 г),
  • яйце, сіль, зелень і спеції.

Начинка:

  • гриби (жменю сушених або 300 г печериць), обсмажені в дозволених «3 краплях» масла для краси і додання начинки яскравих фарб можна покласти один варений жовток.

Алгоритм приготування

  1. Фарш для зраз готується з допомогою блендера практично моментально — в нього закладаються всі складові, крім зелені (її краще дрібно порубати), і перемелюють.
  2. Начинка з сушених грибів вимагає попередньої підготовки — гриби треба замочити на кілька годин, потім відварити близько години, «обсмажити з цибулею практично без масла і перемолоти в блендері. Свіжі гриби (печериці) можуть значно заощадити час, витрачений на створення начинки.
  3. Далі, будь-які зрази за рецептом припускають закладку начинки фарш. На долоні робите невелику коржик з фаршу з поглибленням посередині. Кладете ложечку начинки в імпровізовану ямку і завертаєте краї зрази, ховаючи начинку всередині. Надаєте котлеткам форму і укладаєте її на деко для запікання.
  4. Коли всі сформовані зрази і укладені (їх виходить близько 12-13 штук), вони відправляються в розігріту духовку (200°) на 35-40 хвилин. На дно посуду бажано додати трохи води для соковитості зраз.

до змісту ^

Зрази з курячого фаршу з Дюкану



Насолоджуватися смаком зраз з кабачками, приготовані за цим рецептом можна з другого етапу дієти Дюкана «Круїз» у білково-овочеві дні. Вам знадобляться наступні продукти.

Для фаршу:

  • куряча грудка;
  • цибуля;
  • часточка часнику
  • вівсяні висівки (денна норма відповідна етапу дієти);
  • сіль-спеції.

Для начинки:

  • невеликий кабачок (1 шт.).

Алгоритм приготування

  1. Всі компоненти фаршу перемелюються м’ясорубкою (блендером).
  2. Кабачок для начинки нарізати невеликими кубиками. З молоденьким овочем тільки з грядки клопоту буде менше — його можна закладати начинкою в зрази сировиною. Ніжна м’якоть встигне протушкувати в духовці паралельно з курячим фаршем. З представником кабачків старші доведеться повозитися. Шкурка у дорослих особин жорстка — від неї необхідно позбутися, серцевина (сформовані насіння) теж треба буде видалити.
  3. Для начинки знадобиться тільки м’якоть. Її доведеться піддати додатковій термічній обробці — без олії протушкувати під кришкою близько 10 хвилин.
  4. Далі формуються зрази — у заглиблення у фарші закладається начинка і запечатується все тим же фаршем.
  5. Сформовані котлетки можна запікати в духовці, тушкувати в гусятниці і готувати в пароварці. Кожну з них для надійності можна загорнути у фольгу — так вони гарантовано не разваляться і збережуть всі свою соковитість.

до змісту ^

Зрази з курячого фаршу з яйцем


Зрази з яйцем можна включати в своє меню одразу ж з першого дня дієти, починаючи з «Атаки». Набір необхідних продуктів.

Компоненти фаршу:

  • м’ясо грудки (1/2 частини) гомілки і стегна;
  • цибуля;
  • яйце;
  • вівсяні висівки (2 ст. л.), замочені в молоці (50 мл);
  • рубана зелень, спеції, сіль.

Начинка:

  • рубане варене яйце (2 шт.).

Алгоритм приготування

  1. Для цього рецепта фарш готується так само, як і в попередньому варіанті. Взагалі, щоб не хвилюватися, перший раз готуючи зрази, потрібно зрозуміти для себе, що це звичайні котлети і не заморочуватися над фаршем. Так як він — це просто-напросто котлетний варіант, але з дієтичними «дюкановскими» замінами деяких складових.
  2. Начинка для дієтичних зраз з яйцем готуватися теж гранично просто. Для цього треба відварити пару яєць круто — 20 хвилин з моменту постановки каструльки на вогонь.
  3. Після закінчення цього часу яйця залити холодною водою на кілька хвилин (оскільки вони легше очистяться) та порізати досить крупно.
  4. Принцип формування зраз з яйцем той же, що і в попередньому рецепті. Розраховуючи час для запікання, треба враховувати не тільки швидкість приготування фаршу — адже начинка вже готова до вживання.
  5. В розігрітій до 200° духовці курячі зрази з яйцем запекутся за 30 хвилин.